مدیران و مؤسسان یک شرکت در ابتدای راه اندازی و شروع کار خود به دلیل مشغول بودن به امور ابتدایی شرکت از انجام تکالیف مالیاتی شرکت های تازه تاسیس غافل می مانند و به واسطه این غفلت، شرکت ها حتی قبل از این  که درآمدی کسب کنند، ملزم به پرداخت مالیات و جرایم مالیاتی می شوند.


زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه


از سویی در برخی شرایط می توان گفت که تمامی شرکت‌ های ثبت شده موظف به پرداخت مالیات نمی باشند و تحت حمایت دولت هستند؛ در واقع در چند سال اول فعالیت خود، مالیات پرداخت نمی کنند. نکته قابل توجه این است که این شرکت‌ ها شرایط بسیار متفاوتی دارند، به گونه ای که در سه سال اول فعالیت خود و در دوره رشد، از معافیت مالیاتی برخوردارند.

ما در این مقاله از سایت آقای حسابدار گیلان، بهترین شرکت حسابداری رشت با تکالیف مالیاتی شرکت های تازه تاسیس آشنا می شویم.

چرا شرکت های تازه تاسیس باید مالیات بدهند؟

براساس باور عموم مردم که می توان گفت نادرست است، تصور می شود تنها شرکت ها و موسساتی که در طول سال مالی، درآمد کسب کرده اند، ملزم به پرداخت مالیات هستند؛ با وجود این که با استناد قانون کلیه شرکت ها و موسسات، از زمان ثبت رسمی و نهایی به عنوان کسب و کار شناخته شده و جدا از فعالیت (کسب درآمد)  یا (عدم کسب درآمد) موظف به پرداخت و انجام تکالیف مالیاتی می شوند؛ درحالی که توصیه می شود ثبت شرکت پس از قطعی شدن فعالیت اقتصادی و مالیاتی آن انجام شود.

شرکت حسابداری رشت
شرکت های نو بنیان

تکالیف مالیاتی شرکت های تازه تاسیس

تکالیف مالیاتی برای شرکت‌های تازه تاسیس بستگی به قوانین و مقررات مالیاتی کشور مربوطه دارد. در اینجا چندین نکته کلی را بررسی خواهیم کرد که می‌ تواند به شرکت‌های تازه تاسیس کمک کند:

1. ثبت شرکت: ابتدا باید شرکت خود را با مراجع ثبت شرکت در کشورتان ثبت کنید. این شامل ارائه اسناد و اطلاعات مورد نیاز، پرداخت هزینه‌ های ثبت و انجام مراحل مربوطه است.

2. نوع شرکت: باید تعیین کنید که شرکت شما به عنوان یک شرکت مسئولیت محدود یا شرکت سهامی عام است. نوع شرکت ممکن است تأثیر زیادی بر مالیات شرکت داشته باشد.

3. مالیات بر درآمد: شرکت‌ های تازه تاسیس باید به درآمدهای خود مالیات بپردازند. این شامل درآمدهای حاصل از فروش محصولات و خدمات، درآمدهای سرمایه‌ گذاری و سایر منابع درآمدی است.

4. مالیات بر ارزش افزوده: شرکت‌ های تازه تاسیس باید ممکن است مالیات بر ارزش افزوده را بر فروش محصولات یا خدمات خود اعمال کنند. این مالیات بیشتر در صنعت‌های مربوط به مصرف کننده است.

5. مالیات پرداختی کارکنان: اگر شرکت شما کارکنانی دارد، باید مالیات پرداختی کارکنان را پرداخت کنید و این امر شامل مالیات درآمد و همچنین مالیات پرداختی به سازمان‌های تامین اجتماعی می‌ شود.

6. مالیات بر دارایی‌ها: در بعضی از کشورها، شرکت‌ ها ممکن است مالیات بر دارایی‌هایی مانند سهام، املاک و مستغلات را پرداخت کنند.

برای دقت در این مسائل، بهترین راهکار این است که با یک حسابدار یا مشاور مالیاتی که در کشور شما فعالیت می‌ کند، مشورت کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران بهترین شرکت حسابداری رشت در ارتباط باشید.

شرکت حسابداری رشت
تکالیف مالیاتی

انواع مالیات برای شرکت های تازه تاسیس

مالیات بر سرمایه:

مالیات بر سرمایه یا Capital Gains Tax، مالیاتی است که بر سود حاصل از فروش دارایی‌ های سرمایه‌ای اعمال می‌ شود. نرخ مالیات و معافیت‌ ها بسته به سیاست‌ های مالیاتی هر کشور متفاوت است.

مالیات بر عملکرد:

مالیات بر عملکرد، وابسته به درآمد شرکت است و شرکت‌ ها از همان سال های ابتدایی تأسیس ملزم به پرداخت هستند. این نوع مالیات بر اساس ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم پرداخت می شود و تمام درآمد شرکت‌ ها و در آمد حاصل از فعالیت‌های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی، شامل ۲۵ درصد مالیات خواهد شد. از طرفی، حتی اگر شرکت تازه تاسیس در سال اول فعالیت خود هیچ قراردادی نداشته باشد، در هر صورت وظیفه دارد که اظهار نامه مالیاتی خود را ارائه دهد.

همچنین بخوانید: وظایف حسابدار چیست؟

 

شرکت حسابداری رشت
پرداخت مالیات
منظور از بخشودگی مالیاتی چیست؟

بخشودگی مالیاتی یا معافیت مالیاتی، مفهومی است که به وضعیتی اشاره دارد که در آن افراد یا سازمان‌ها از پرداخت یا پرداخت جزئی مالیات معاف می‌ شوند. این معافیت ممکن است براساس قوانین مالیاتی کشور و شرایط خاصی که فرد یا سازمان به آن تحت پوشش قرار می‌ گیرد، اعمال شود. معمولاً بخشودگی مالیاتی برای افراد با درآمد کم، فعالیت‌های خاص و سازمان‌های غیرانتفاعی در نظر گرفته می‌شود. البته قوانین مالیاتی و معافیت‌های مالیاتی در هر کشور ممکن است متفاوت باشد.

جمع بندی

یک شرکت تازه تاسیس مانند دیگر شرکت های تجاری ملزم به پرداخت مالیات خود است. مالیات شرکت های تازه تاسیس با چشم پوشی از میزان درآمد، میزان فعالیت و تعداد قراردادهای هر مجموعه و درصورتی که شرکت هیچ فعالیتی ندارد، بر طبق قانون ملزم است تا اظهار نامه سالیانه و فصلی را به خوبی طبقه بندی کرده و در زمان تعیین شده به سازمان امور مالیاتی ارسال کند.

ما در مجموعه داریوش امیدی، بهترین شرکت حسابداری رشت خدمات متنوعی را همچون: تهیه و تنظیم صورت‌های مالی، اظهارنامه مالیاتی، بررسی دقیق حساب ها، مدیریت مالی و مشاوره مالی به شما عزیزان ارائه می دهیم. با توجه به دانش و تجربه ما در حوزه حسابداری، می‌ توانید به آرامش فکری دست پیدا کنید و به کسب و کار خود تمرکز کنید. جهت دریافت نوبت مشاوره و اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

دریافت نوبت مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up