هنگامی که صحبت از وظایف تجاری میان می‌آید، به‌ویژه کارهایی که مربوط به استانداردهای حسابداری است، نیاز به یکپارچگی دارد. برای دستیابی به این هدف، نهادهای حرفه ای استانداردهایی را ارائه کرده اند که باید توسط مشاغل دنبال شود.


زمان مطالعه این مقاله ۸ دقیقه طول می کشد.


با این حال، این استانداردها اغلب دارای درجه ای از نابرابری هستند که بستگی به کشورشان دارد. شما می توانید به سایت آقای حسابداری گیلان و به بهترین شرکت حسابداری رشت مراجعه کنید تا به استانداردهای حسابداری و انواع آن در سراسر جهان و ایران و معنای آن ها برای کار روزانه حسابداران بپردازیم.

استانداردهای حسابداری چیست؟

 مجموعه ای از بیانیه های مکتوب و اصولی هستند که شیوه های حسابداری را تعریف می کنند. آن ها توسط موسسات مجاز حرفه حسابداری در سراسر جهان صادر می شوند.

در کانادا، هیئت استانداردهای حسابداری وجود دارد، در حالی که معادل آن شورای گزارشگری مالی در بریتانیا است.

هیئت استانداردهای مالی استانداردهایی را برای نهادهای غیرانتفاعی و تجاری در ایالات متحده تعیین می کند. که این هیئت دولتی همین کار را برای حسابداری دولتی در ایالات متحده انجام می دهد.

این استانداردها علاوه بر انطباق، یکپارچگی مالی را نیز ارتقا می دهند. از آن جایی که استانداردها در تجزیه و تحلیل مالی مفید هستند، تقریباً در تمام سطوح یک تجارت وجود دارند.

امروزه استانداردهای حسابداری متعددی در دنیا وجود دارد. مهم‌ترین آن ها مبتنی بر تعهدی کامل، مبتنی بر پول نقد و مبتنی بر مالیات هستند. به هر یک از این اصول به عنوان اصول پذیرفته شده حسابداری اشاره می شود.

همچنین بخوانید: آشنایی با مفاهیم مالیاتی

برخی از اصول حسابداری پذیرفته همگانی ( GAAP )رایج عبارتند از:

استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی  {گزارشگری بین المللی(IFRS)}:

بنیاد بین المللی استانداردهای گزارشگری مالی این استانداردها را صادر و بر آن نظارت می کند. IFRS با واحدهای تجاری که دارای سهام در بورس اوراق بهادار عمومی هستند رایج است. این شامل شرکت های فهرست شده در اتحادیه اروپا، شرکت های استرالیایی و سایر نهادها می شود.

 

آقای حسابداری گیلان
استاندارد های حسابداری

اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی ایالات متحده

همانطور که از نام آن پیداست، این موارد توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده پذیرفته شده است. با این حال، کمسیون بورس و اوراق بهادار فاش کرد که برنامه هایی برای تغییر، گزارشگری بین المللی دارد. گزارشگری بین المللی و حسابداری پذیرفته همگانی ایالات متحده تفاوت های چشمگیری دارند. با این وجود، آن ها همچنان به تعامل ادامه می دهند.

انگلستان به طور کلی عمل حسابداری پذیرفته شده است

این ها توسط بریتانیا و هم چنین شرکت های ایرلندی که از گزارشگری بین المللی استفاده نمی کنند استفاده می شود. شایان ذکر است که چارچوب گزارشگری جدید در ابتدای سال 2015 ایجاد و به تصویب رسید. شورای گزارشگری مالی در حال حاضر استانداردهای حسابداری در بریتانیا را اداره می کند.

حسابداری عمومی تربیت بدنی کانادا

در حال حاضر، دستور کار برای ادغام تمام استانداردهای حسابداری در مجموعه ای واحد از استانداردهای یکسان وجود دارد. این پروژه در حال انجام توسط هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی است.

این موارد برای شرکت های خصوصی در کانادا اعمال می شود. شرکت های خصوصی گزینه ای برای اتخاذ حسابداری عمومی تربیت بدنی یا گزارشگری بین المللی دارند. از سوی دیگر، شرکت های دولتی هیچ گزینه ای ندارند – آن ها باید از گزارشگری بین المللی پیروی کنند. سایر موارد حسابداری عمومی عبارتند از آلمانی، روسی و سوئیسی

حسابداری و قوانین حسابداری در ایران

قوانین حسابداری

سال مالی از 21 مارس (1 فروردین) شروع و در 20 مارس (29 اسفند) سال بعد به پایان می رسد. استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) به تدریج در ایران توسعه یافته است. با این حال، هنوز تفاوت هایی بین استانداردهای ملی و استانداردهای گزارشگری بین المللی وجود دارد. حساب سود و زیان، گزارش حسابرسان، ترازنامه صورت های مالی باید سالانه ارائه شود.

طبق قوانین ایران، برخی شرکت‌ها باید توسط حسابداران رسمی ایران (IACPA) حسابرسی شوند. برای اطلاعات بیشتر به سایت آقای حسابداری گیلان بهترین شرکت حسابداری رشت  مراجعه کنید.

آقای حسابداری گیلان
گزارشگری مالی

جایگزینی IFRS به جای استاندارد حسابداری ایران

استانداردهای حسابداری، قوانینی هستند که بر نحوه انجام کار حسابداری حاکم اند و مشخص می کنند که چه اطلاعاتی باید در گزارشگری مالی ارائه شود. هدف اصلی این مقایسه قوی تر با استانداردهای ضعیف حسابداری بود که در این تحقیق استانداردهای حسابداری ایران و استانداردهای بین المللی را از نظر اجاره بها مقایسه می کنیم. جامعه آماری پژوهش مؤسسات عضو جامعه حسابداری است. که برای جمع آوری مبانی نظری تحقیق از روش های کتابخانه ای و برای جمع آوری اطلاعات آماری از پرسش نامه استفاده شده است.

 برای روایی و پایایی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی استودنت، آزمون کولموگروف – اسمیرنوف و آزمون فریدمن، برای تجزیه و تحلیل از نرم افزار SPSS21 استفاده شد.

محدودیت زمانی این تحقیق شامل نیمه دوم سال 1395 می باشد جامعه تحقیق شامل موسسات حسابرسی حسابداران رسمی است. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده های آماری در سطح پایایی 95 درصد قرار دارد که فرضیه های ما مبتنی بر عدم پایایی را رد می کند نامناسب بودن و عدم درک نتیجه می‌گیریم که ایران نسبت به استانداردهای بین‌المللی از منظر قضاوت حرفه‌ای حساب رسان برای تعیین نوع اجاره، از نظر درجه پایایی، قابل فهم بودن، کارکرد مناسب‌تر است.

انواع استانداردهای حسابداری

استانداردهای حسابداری را می توان بر اساس موضوع آن ها تقسیم بندی کرد. در اینجا انواع اصلی استانداردهای حسابداری آورده شده است.

  1. استانداردهای افشا

استانداردهای افشا به مجموعه اصولی سیستماتیک دستورالعمل ها برای گزارش گری خارجی اشاره دارد. این استانداردها فقط مستلزم افشای ساده اما واضح مفروضات، اصول حسابداری و روش های مورد استفاده در تهیه صورت های مالی است.

  1. استانداردهای ارائه

این استانداردها اطلاعات حسابداری را که برای ارائه و سفارش ارسال می شود، تشریح می کند. این اطلاعات می تواند شامل صورت های مالی خاص باشد. استانداردهای ارائه نسبت به اظهارات افشا، محدودیت کمی در انتخاب رویه‌های حسابداری دارند.

  1. استانداردهای محتوا

همانطور که از نام پیداست، این ها محتوایی را که قرار است منتشر شود مشخص می کند. استانداردهای محتوا سه جنبه دارند، یعنی افشا، خاص و مفهومی.

آقای حسابداری گیلان
انواع گزارشگری های مالی
جمع بندی

استاندارد حسابداری دسته ای از قواعد، استانداردها وروش های مشترک است که بنیان رویکرد های حسابداری مالی و شیوه های حسابداری را بیان می کند. به بیان دیگر  ترتیبات حاکم بر وضعیت انجام کار حسابداری هستند و به طوری می توان آن ها را محدوده فعالیت حسابداران دانست و آشکار بودن گزارشگری مالی را در همه کشورها توسعه  می دهد. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با سایت آقای حسابداری گیلان و شرکت حسابداری رشت در ارتباط باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.