هدف این پژوهش مقایسه استانداردهای حسابداری ایران با استانداردهای بین المللی نیز بوده، استانداردهای حسابداری  این پژوهش از نظر اهداف کاربردی و روش شناختی تحقیق متفاوات اند . و یک تحقیق توصیفی- پیمایشی در تغییرات حسابداری هستند.

رویکردهای مصاحبه با کارشناسان حسابداری از تعداد منتخب حسابرس متخصص ایرانی تجربی، و مطالب بر اساس چارچوب نظری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر و خواندن این مقاله با شرکت حسابداری رشت و سایت آقای حسابداری گیلان در ارتباط باشید.

آیا همه کشورها از یک اصول پذیرفته شده حسابداری پیروی می کنند؟

اصول عمومی پذیرفته شده حسابداری که به طور رسمی در ایالات متحده به عنوان GAAP تعیین شده است، از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و هیچ سیستم ثبت و انتشار حسابداری پذیرفته شده جهانی در حال حاضر وجود ندارد.

 ترکیبی از رویه ها و استانداردهایی است که توسط یک شرکت هنگام تهیه صورت های مالی در تغییرات حسابداری استفاده می شود.

 هر دو استانداردهای معتبر که توسط هیئت‌های سیاست تعیین شده‌اند و پرکاربردترین و پذیرفته‌شده‌ترین ابزار نوشتن و انتشار اطلاعات حسابداری برای ایجاد GAAP هستند.

این استانداردها برای شرکت ها مورد نیاز است، بنابراین سرمایه گذار می تواند یک نواختی اساسی بین صورت های مالی شرکت ها برای مقایسه داشته باشد. مواردی مانند طبقه بندی اقلام در ترازنامه، اندازه گیری سهم و شناسایی درآمد تحت پوشش GAAP قرار دارند.

شرکت حسابداری رشت
تغییرات حسابداری ایران و جهان

 

بخشی از دلیل دشواری ایجاد یک مجموعه از استانداردهای حسابداری پذیرفته شده جهانی، مبنایی است که استانداردها بر اساس آن تنظیم می شوند و مورد استفاده در ایالات متحده مبتنی بر قوانین آن قرار می گیرند، در حالی که IFRS مبتنی بر اصول است. دو رویکرد اساسی متفاوت، تطبیق رویه‌های استاندارد را دشوار می‌سازد. علیرغم مشکلات پیش آمده، ابزاری اساسی و پذیرفته شده جهانی برای مستندسازی و انتشار اطلاعات حسابداری به طور مداوم جست جو می شود.

چارچوب گزارشگری مالی در ایران

در حال حاضر شرکت های ایرانی باید اصول پذیرفته شده حسابداری را اعمال کنند. با این حال، در شهریور 1390 مجمع عمومی سازمان حسابرسی ایران (مدیر استاندارد ایران زیر نظر وزارت دارایی) طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن شرکت‌های پذیرفته شده در بورس ایران که توسط سازمان بورس و اوراق بهادار شناسایی شده‌اند و تمامی آن ها و بانک ها باید از تاریخ معینی به بعد طبق IFRS گزارش دهند. این موضوع در ژوئن 2012 توسط وزیر دارایی و اقتصاد ایران در تغییرات حسابداری تصویب شد.

هم چنین بخوانید: استاندارد های حسابداری و انواع آن

SEO یک کمیته استراتژی IFRS ایجاد کرده است که شامل نمایندگانی از انجمن حسابداران رسمی ایران (IACPA)، سازمان حسابرسی ایران، موسسه حسابداران رسمی ایران (IICA)، امور مالیاتی ایران (INTA)، وزارت امور مالی و اقتصاد، و هم چنین کارشناسان خارجی منتخب که تمام تصمیمات و هرگونه پیشرفت را مستند می کند و هم چنین کمک و اطلاعاتی را برای شرکت های آسیب دیده ارائه می دهد فقط به زبان فارسی موجود است.

در ژانویه 2014، سئو بخشنامه ای صادر کرد مبنی بر اینکه کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس می توانند به طور داوطلبانه از IFRS در صورت های مالی تلفیقی خود استفاده کنند، اما صورت مالی شرکت مادر اصلی باید مطابق با تغییرات حسابداری   GAAP  ایران ارائه شود.

نقشه راه IFRS سئو بیان می کند که از سال های مالی که از 21 مارس 2016 یا بعد از آن شروع می شود، کلیه بانک ها، شرکت های بیمه، موسسات مالی بورسی و کلیه شرکت های بورسی با سرمایه ثبت شده بیش از 10 تریلیون ریال باید دو مجموعه صورت های مالی تهیه کنند.

– یکی مطابق با IFRS و یکی مطابق با GAAP ایران. هر دو مجموعه صورت های مالی باید حسابرسی شوند. انتظار می‌رود سایر شرکت‌های فهرست‌شده در سال 2018 صورت‌های مالی IFRS را ارائه کنند، با این حال، پذیرش زودتر مجاز است.

شرکت حسابداری رشت
حسابرسی مالی

 

دو اصلاح اختیاری استاندارد های گزارشگری مالی بین المللی در ایران وجود دارد:

سرقفلی در طول عمر مفید آن مستهلک می شود اما حداکثر 20 سال است و هم چنین در صورت وجود کاهش ارزش، مستهلک می شود.

سرمایه گذاری در ابزارهای سهام بدون سهم به بهای تمام شده اندازه گیری می شود و در صورت وجود کاهش ارزش، کاهش می یابد.

جمع بندی

استانداردهای بین‌المللی گزارش‌گری مالی یا IFRS، فهرستی از اصولی هستند که به روش‌هایی که معاملات، رویه‌ها و رویدادهای مختلف باید در صورت‌های مالی شرکت نشان داده شوند، اشاره می‌کنند.

این استانداردهای مبتنی بر اصول توسط هیئت استانداردهای حسابداری بین‌المللی مستقر در لندن یا IASB ارائه می‌شوند و گاهی با استانداردهای حسابداری بین‌المللی قدیمی‌تر یا IAS که توسط IFRS در سال 2000 جایگزین شدند، اشتباه گرفته می‌شوند.

انگلستان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا و هم چنین تعدادی از کشورهای دیگر زمانی که یک کشور روش‌های حسابداری کشور دیگری را اتخاذ می‌کند، تقریباً در تغییرات حسابداری ناگزیر اختلاف نظر ایجاد می‌شود. شما می توانید برای در ارتباط بودن با شرکت حسابداری رشت به سایت آقای حسابداری گیلان مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.